Vuodenvaihteen mietteitä tropiikista!

 

Hyvää Uutta Vuotta 2022!!

Johan on ollut vuosi ja samalla menolla näköjään siirrymme vuoteen 2022! Varmasti en ole ainoa joka näin ajattelee sekä samalla toivoo tämän jo loppuvan ja maailman siirtyvän uuteen normaaliin. Vielä pari viikko sitten ajattelin meidän olevan jo kovaa vauhtia matkalla “normaaliin” elämään. Kuinka väärässä olinkaan.

 

Uusi virus muoto alkoi valloittamaan maailmaa ja sen myötä valtiot tiukentamaan maahantulo sääntöjään. Näin teki myös Thaimaa meidän harmiksemme. Uusia Test & Go lupia ei myönnetä toistaiseksi, käytäntö tarkastetaan uudelleen huomenna 4.tammikuuta hallituksen toimesta. Jos uusia maahantulolupia ei aleta myöntämään hiljenee meidän sekä kaikkien muiden Krabin provinssin kansainvälisestä turismista riippuvaisten yritysten toiminta tältä kaudelta. Ainoa provinssi joka saa ottaa turisteja vastaan on Phuket jonne voi saapua Sandboxin kautta. Tämä tarkoittaa sitä että maahan saavuttaessa sinulta otetaan korona testi ja siitä negatiivisen tuloksen saatuasi olet vapaa liikkumaan Phuketin provinssissa. Voit matkustaa 7 yön jälkeen muualle Thaimaassa. Tämän uuden käänteen myötä valitettavasti Finnair lopettaa lentonsa Krabille tämän talven osalta. Viimeinen lento saapuu ja lähtee 13. tammikuuta. Tämä on erittäin harmillista mutta ymmärrettävää sillä epävarmuus kuinka matkustajat pääsevät maahan aiheuttaa paljon peruutuksia. 

 

Itselleni tämä aiheuttaa harmia sillä minun pitäisi päästä käymään Suomessa tammikuun aikana. Pahasti näyttää siltä että paluu Thaimaahan tapahtuu viikon hengailulla Phuketissa. Mikä varmasti suurimman osan mielestä ei olisi hullumpi juttu mutta kyllä sitä nyt mieluummin tulisi suoraan kotiin Ao Nangiin. Olen nyt valmiiksi katsonut pari eri hotelli vaihtoehtoa jotka täysin eri puolilla saarta. Molemmissa on hyvät puolensa mutta katsotaan nyt mihin päädyn jos maahan tulo ei helpotu. Toivotaan kuitenkin että totaaliseen hotellikaranteeniin ei enään palata. Marraskuussa 2020 tehty 2 viikon karanteeni Bangkokissa lukittuna hotellihuoneeseen oli ihan tarpeeksi. 

Sillä välin kun maailma on katollaan me nautimme täällä Krabin kauniista luonnosta. Vesien kirkkaudet ja pinnan alaisen maailman elpyminen on ollut uskomatonta. Autiot sukelluskohteet, hiekkarannat, vaellusreitit, vesiputoukset, mangrove joet, kuumat lähteet ja kauniit temppelit odottavat matkailijoita.

Aurinkoa!

Favourite
picks