Matkaa Phi Phille on meiltä kotoa Ao Nangista linnuntietä noin 35 km. Normaalisti helpoin tapa matkata saarelle on suoralla lautalla tai pikaveneellä Nopparatharan satamasta johon meiltä kotoa on 5 km matka.

Matkaa Phi Phille on meiltä kotoa Ao Nangista linnuntietä noin 35 km.  Normaalisti helpoin tapa matkata saarelle on suoralla lautalla tai pikaveneellä Nopparatharan satamasta johon meiltä kotoa on 5 km matka. Tällä hetkellä liikenne kuitenkin on vain Krabi Townista jonne matkaa on noin 20 km. Päätimme lähteä aamun ensinmäisellä pikaveneellä jolla matka taittui 45 minuutissa perille.

Perillä meitä odotti hiljainen paratiisi. Saaren palveluista on auki noin 10%. Majoitukseksi valikoitui PP Princess Resortista Seaview pool villa. Hinta oli noin puolet normaalista. 


Olen edellisen kerran ollut Phi Phillä maissa noin 10 vuotta sitten ja todennut että ei ehkä minun paikkani saaren ruuhkaisuuden takia. Korona antoi mahdollisuuden tutustua saareen täysin toisella tavalla. Niin paljon kuin toivon maailman pystyvän palaamaan uuteen normaaliin on tämä aika myös suonut mahdollisuuden tutustua paikkoihin tavalla jota ei todennäköisesti ikinä enään voi.


Ystävämme Tero Kempas pyörittää Phi Phillä The Adventure club sukelluskeskusta. Hän järjesti meille puolisonsa Annan kanssa upean iltapäivä retken tutustumaan saarien salaisuuksiin. Ihana päivä ja täydellinen auringonlasku. Mantereelta tehtävien sukelluspäivien aikana ehtii vain näkemään sukelluskohteet joten oli mahtavaa nähdä itselle täysin tuntemattomia paikkoja. Nyt kävimme muun muassa snorklaamassa luolissa, luonnon kylpyaltaalla, autioilla rannoilla ja laguuneissa. 


Ravintola tarjonta on pieni mutta hyvä. Ihastuimme Patcharee Bakery nimiseen kahvila ravintolaan Tonsai Beach Roadilla. Kaikki leivät, croissantin ja leivokset itse leivottuja sekä aina tuoreita! Ihania smoothie bowleja, tuorepuuroja, jugurtti bowleja, amerikkalaisia pannukakkuja ja leipiä suolaisilla sekä makeilla täytteillä. Salattiannokset suuria ja monipuolisia.

Pirates House tarjoaa intialaista, thai sekä länsimaista ruokaa. Suosittelen erityisesti intialaista joka oli taivaallisen hyvää. Ravintola sijaitsee Chaokoh Roadilla Tonsain kylän keskellä. Molemmat ravintolat ottavat hyvin huomioon myös vege-ruokailijat.


Illanvietto on rauhallista koska suurin osa baareista ja discoista on suljettu, tämä sopi oikein hyvin meille. Loh Dalum rannalla on pieni rantabaari nimeltään The Cottage house. Chilliä musiikkia, hyviä drinksuja ja kylmää olutta. Täydellinen paikka nauttia kuuman päivän talttumisesta siniseen hetkeen ennen auringon laskua. Omistaja rakastaa eläimiä joten ei kannata yllättyä baaritiskillä retkottavaa kissaa tai rantakoiria jotka käyvät välillä juomassa ja syömässä heille tarjolla olevaa ruokaa.

Kolmen yön miniloma päättyi aivan liian aikaisin. Palaamme takaisin!☀️

Favourite
picks