Pellavalakanat ovat olleet haaveissa jo pitkään.

Olen haaveillut pellavalakanoista jo hetken mutta en ole vain saanut aikaiseksi tutkia vaihtoehtoja kunnes nyt. Päädyin Finlaysonin Jesus pellavalakanoihin niiden laadun takia. Vaihtoehtoina oli H&M Homen, Mujin, Stockmann Casan tai Villan ja Balmuir. Osa näistä tippui vaihtoehdoista pois huonon laadun, jäätävän nukkapölyttämisen, ylihinnoittelun ja pesu sallittu vain 40’C takia.


Parin kuukauden käytön jälkeen olen tyytyväinen valintaan. Jesus pellavalakanat ovat paksua tukevaa pellavaa ja niillä on jopa 50 vuoden takuu. Tuotteilla on myös standard 100 by Oeko-Tex sertifikaattii, joka takaa, että tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja on turvallien käyttäjälleen.  Pesun ja rumpukuivauksen jälkeen ihanan pehmeät ihoa vasten. Kankaassa on kiva old school- fiilis materiaalin laadun ja designin suhteen. Peitto pysyy hyvin paikoillaan eikä seilaan pussilakanan sisällä kuten olen kuullut monen muun pellavalakanan kohdalla tekee. Pesumerkinnät on brodeerattu kankaaseen joten ylimääräisiä lippuja ja lappuja ei ole roikkumassa. Jos jotain miinusta pitää sanoa niin pussilakana on tarpeettoman pitkä,

Jesus mallistosta on tällä hetkellä myynnissä perinteiset värit valkoinen ja pellava. Finlaysonilla on valikoimassa myös Lino pellavalakana mallisto jossa väreinä valkoinen, pellava ja harmaa. Lino mallisto ei ole yhtä paksua kuin Jesus. Linolla on 5 vuoden takuu ja standard 100vy Oeko-Tex sertifikaatti.

Seuraavaksi meille muuttaa valkoiset Jesus pellavalakanat! Makoisia unia!

Favourite
picks