Minun on tehnyt mieli pitkään kunnon kanelipullia. Suomalaista versiota ei täältä oikein saa muuta kuin itse tekemällä joten tuumasta toimeen. Mainittakoon että en ole ikinä tehnyt itse alusta loppuun kanelipullia, ainoastaan äidin ja mummon apu tyttönä. Googlailin paljon eri ohjeita mutta päädyin kuitenkin Kinuskikissan ohjeeseen. Mikään ei ole ikinä mennyt pieleen kun olen leiponut Kinuskikissan ohjeilla, hän on ehdottomasti mun lempi bloggari!

Perus pullataikinan tein täysin tämän ohjeen mukaan muuten mutta lisäsin 1 tl piparkakkumauste sekoitusta. Pientä jännitystä toi tietenkin miten täältä Thaimaasta löytyvä vehnäjauho toimii. Huoli oli turhaa sillä oikein kelpo pullia tuli.

Täytteen tein tätä ohjetta mukaillen mutta koska fariinisokeria ei löydy käytin tummaa sokeria joka on varmaankin enemmän ruokosokerin tyylistä. Tein täytteen tuplana sillä halusin oikein täyteläisen, kostean ja tahmaisen lopputuloksen. Mantelijauhetta en käyttänyt! Mausteet kuten kardemumma, piparkakkumauste ja  vaniljasokerin olen tuonut Suomesta. Samoin kuivahiivan.

Yllättävän helppoa ja nopeaa on tehdä 4 pellillistä kanelipullia. Mereltä tulleet sukeltajat olivat tohkeissaan pullista. Vähän jäi myös pakkaseen laitettavaksi sille varalle kun kanelipulla hammasta alkaa napsuttamaan.

Favourite
picks