Sukeltajan paratiisi

Bali Dive Resort and Spa on jokaisen sukeltajan märkä unelma.

Bali Dive Resort and Spa on jokaisen sukeltajan märkä unelma. Resort sijaitsee Balin itäpuolella pienen Tulambenin kylän kupeessa Takad Abun musta hiekkaisella rannalla. Denpasarin Ngurah Rai kansainväliseltä(DPS) lentokentältä resortiin on matkaa noin 3h. Resortin tarjoamiin paketteihin kuuluu kuljetukset edestakaisin. Meitä kuljettanut Nyoman on rauhallinen ja luotettava kuljettaja.

 

Paikka on täydellinen rentoutumiselle, lepäämiselle ja hitaalle lomalle. Taustalla Mount Agungin tulivuori nousee taivaisiin. Vehreän puutarha ympäröi bungaloweja, uimaailtaalta ja ravintolasta aukeaa näkymä merelle. Hyvä paikka viettää romanttista lomaa oman sukellus kaverinsa kanssa, vink vink!

Resortilla on oma house reef suoraan sen edessä joten voit sukeltaa niin paljon kuin haluat lomasi aikana. Kaukaisin kohde on noin 15 minuutin ajomatkan päässä. Todella upeita koralli puutarhoja, mahtavaa nudibranch ja upeita hylkyjä. Hylyistä upein on ehdottomasti USAT Liberty Wreck jonka Japanilainen sukellusvene torpedoi tammikuussa 1942. Alueella on myös muita hylkyjä. Kohteita löytyy aloittelijoista kokeneille sukeltajille.


Me sukelsimme aamupäivisin 2 sukellusta, iltapäiväksi otimme mopon alle ja hurautimme lähialueilla oleville nähtävyyksille. Kävimme muun muassa Taman Tirtagangga vesipalatsilla ja Lempuyang temppelillä joka tunnetaan paremmin Gate of Heaven nimellä. 
Joinakin päivinä Kari myös sukelsi iltapäivisin jolloin minä pötköttelin uima-altaalla.

Parina iltana ajelimme Amediin päivälliselle, muuten pysyttelimme koko lomamme 10 päivän ajan resortilla. Resortin oma ravintola tarjoaa herkullista aamiaista, lounasta ja päivällistä joten jos et halua poistua resortista se ei todellakaan ole tarpeen. 

 

Bali Dive and Spa Resort on kuin maissa oleva sukeltajien liveboard. Täydellinen minulle sillä olen jokaisen liveboardin jälkeen kärsinyt parista päivästä yli viikon kestävästä huimauksesta. Resortit sukelluskeskuksen tilat ovat hienot, avarat ja hyvässä kunnossa. Kaikki sukellusoppaat ovat Indonesialaisia ja tuntevat alueen vedet erinomaisesti. Meidän oppaamme Sas löysi meille kaikki pienimmätkin öttiäiset mitä tiesimme alueella olevat ja toivoimme näkevän. 

Palaamme ehdottomasti takaisin!

Favourite
picks