Vietimme ihanan viikonlopun vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Barösundissa uudessa The Barö boutique tyylisessä saaristo hotellissa. Halusin meille pientä luxusta arkeen ja joten varasin The Barösund sviitin vierailumme ajaksi. Sviitti koostui kahdesta huoneesta olo- ja makuuhuone joiden keskellä oli terassi porealtaineen sekä sauna. Hiukan meitä jäi ihmetyttämään se että poreallas ei ollut lämmitettävä!? Suomen sää kun on enemmän kylmä kuin lämmin joten käyttömukavuus edellä tätä ratkaisua ei olla tehty. Hotelli on rakennettu mahdollisimman päästöttömästi, kaikki rakennukset on tehty suomalaisesta sydänpuusta ja sulautuvat upeasti luontoon. Jokainen huone on oma rakennuksensa ja kaikista avautuu näköala merelle. Miljöö on täydellinen romattiselle lomailulle!

Hotellin parkkipaikka sijaitseen noin 300 metrin päässä hotellista joten jos on painavat kantamukset kannattaa ensiksi ajaa hotellin eteen tiputtamaan kassit. Vaihtoehtoisesti parkkipaikalla on kärryjä joilla tavarat saa kuljetettua perille tai soittamalla respaan he tulevat hakemaan hotellin autolla sinut parkkipaikalta.

Huoneiden sisustus on korkealaatuista ja tarkoin mietittyä. Sängyt, peitot, tyynyt ja liinavaatteet ihanan laadukkaita. Kerrankin minulla ei ollut niistä valitettavaa sillä olen tunnetusti todella nirso näiden suhteen. Mukavuutta toivat myös kylpytakit ja aamutohvelit. Sviitin varusteluun kuuluu kahvikone, teelajitelma, minibaari, viinikaappi, tallelokero, langaton internet ja ilmastointi. 

Huoneiden jatkeena on iso aurinkoterassi  josta huikeat maisemat etelään. Harmi että terassilta ei ole rakennettu suoraa kulkua rannalle.

 

Hotellin ravintola The Berg oli mieletön. Täytyy nostaa hattua keittiö- ja tarjoilu henkilökunnalle. Emme syö possua tai punaista lihaa ja tämä otettiin huomioon erinomaisesti. Meille oli erityisesti hankittu kanaa normi menuusta poiketen lauantain päivälliselle jotta ei tarvinnut syödä kahtena iltana samaa ruokaa. Jokaisen ruokalajin jälkeen olisi tehnyt mieli nuolla lautanen. Erityisesti voin suositella alkupaloista “Kesän kasviksia, tilliä ja sipuli beurre blanc” joka oli moderni versio kesäkeitosta. Viinilista on myös hyvin suunniteltu sopimaan menun kanssa.

Aamupalat tarjoillaan puisista laatikoista joihin ne on annosteltu valmiiksi. Laatikosta löytyy leikkelelautanen, leipää, jugurttia ja chia tuorepuuroa. Tämän lisäksi tarjolla on kahvia, teetä ja tuoremehuja. Kaikkea saa lisää pyytämällä. Aamiainen on mielestäni ihan hyvä mutta ei mitenkään erityinen. Vaikka aamupalan tarjoilutapa oli uusi ja innovatiivinen ei se yllä lähellekään päivällisen tasoa, sisältö vain kaipaa parannusta. Henkilökohtaisesti pidän myös enemmän buffee tai ala carte tyylisistä aamupaloista hotelleissa, se että minun puolesta päätetään mitä pitää syödä on peukku alas.

 

Lauantaina aamupäivällä vuokrasimme hotellilta Jopon sähköpyörät ja polkaisimme viereiselle Orslandetin saarelle. Saarelle pääsee ilmaisella lossilla. Mantereen puolella lossirannassa on parkkipaikkoja jos haluaa vältellä autojonoja joita kesäviikonloppuisin on. Pyörällä ja kävellen lossiin mahtuu aina. Pyöräilimme pitkin poikin saarta ja lopuksi menimme lounaalle Ravintola Scolaan Seapoint Barösund venesatamassa. Ravintolan omistaja on muuten sama kuin The Barö hotellin. Ruoka erinomaista samoin tarjoiluhenkilökunta. Iso plussa ravintolan terassin savuttomuudesta.

Satamassa on myös pieni ruokakauppa, pari matkamuisto- ja vaatemyymälää. Kesäviikonloppuisin myös kesätori jossa on myynnissä käsitöitä, sisustustuotteita, koruja ja sesongin mukaisia marjoja.

Pyöräretken päätteeksi meillä oli varattuna hieronnat hotellin hierojalle joka tulee hotellille viikonloppuisin. Valitettavasti en muista mieshierojan nimeä mutta todella ammattitaitoinen ja käytti meille uutta imukuppi tekniikkaa lihasten lämmittelyyn. Kari ole todella tyytyväinen sillä tämä auttoi hänen tenniskyynärpäähän joka oli haitannut golfaamista jo kuukauden ajan.

KUKKASET!

  • Miljöölle täysi 10
  • Ravintola ja sen henkilökunta
  • Läheinen sijainti Helsingistä
  • Huoneiden taso
  • Hieronta

RISUT!

  • Hotellin respan henkilökunta hiukan pihalla, tämän laitan sen piikkiin että hotelli oli avattu vain kuukausi ennen vierailuamme.

*soitin edellisellä viikolla ruokarajoitteista ja vasta kolmas henkilö parin päivän soitto rumban jälkeen sai asian hoidettua

*eivät olleet yhtään ajan tasalla mitä päivä aktiviteettia lähialueilla on, eivätkä osanneet suositella ravintolaa lauantain lounaalle, mikä hieman ihmetytti kun The Bergin tarjoilija kertoi meille Ravintolan Scolan olevan samassa omistuksessa.

*sviitin poreallas kenkkuili, ei pysynyt päällä. tähän saimme lähinnä olan kohautuksen vuorossa olevalta respan henkilökunnalta

  • Pyörä vuokrauksen hinta järjetön. Olen tottunut maailmalla saman tyyppisissä boutique hotelleissa asuneena että pyörät, kajakit, sup-laudat jne. ovat ilmaiseksi vieraiden käytössä niin kauan kun ei ole opasta mukana aktiviteetissä. 
  • Sviitti on sijoitettu aivan ravintolan viereen. Kaikki äänet kuuluvat sisälle. Kun ottaa huomioon sviitin yöpymishinnan olisi sen sijoittaminen syrjemmälle kuten auringonotto terassin viereen ollut järkevämpi.
  • Huonepalvelu ei ole toiminnassa k.18 jälkeen.

 

Kaiken kaikkiaan ihana viikonloppu oman kullan kanssa. Palaamme varmasti takaisin myöhemmin ja siihen mennessä varmasti hotelli on päässyt pienistä alkukankeuksista eroon. 

Favourite
picks