Termiittejä keittiössä

Inhottavia kaiken syöviä pikku pa...kiasia! Kyllä oli sitten mahtavaa tulla aurinko kotiin puolen vuoden tauon jälkeen ja huomata että keittiön puukaapit maistuivat termiiteille.

Inhottavia kaiken syöviä pikku pa…kiasia! Kyllä oli sitten mahtavaa tulla aurinko kotiin puolen vuoden tauon jälkeen ja huomata että keittiön puukaapit maistuivat termiiteille. Niitä pikku nilviäisiä ei saa millään muulla hävitettyä kuin kirjaimellisesti hävittämällä sen mitä syövät. Meidän tapauksessa siis keittiö. 

Joten tuumasta toimeen, keittiöstä ei jäänyt mitään jäljelle. Keittiömme oli ns. thai-keittiön ja länsimaisen keittiön sekamelska. Alakaapistot valettu tiiliskivistä ja betonista, päällystetty laatoilla. Yksi pitkä hylly seinästä seinään ja puuovet sekä vetolaatikot. Yläkaapisto puuta ja länsimainen design. Länsimaisuutta toi myös kunnon hella ja uuni. Purimme kaiken koska termiitit olivat jyrsineet myös osittain betonia. 

Samalla päätin että kulahtanut laattalattia saa myös lähteä ja tilalle kauan haaveilemani betonilattia. Purun jälkeen meillä tehtiin varatoimenpiteenä myrkytys sisällä ja ulkopuolella, 

Työporukka joka palkattiin tekemään purku oli naapurin ravintolan työntekijän vaimon sukulaisen johtama. Jälkikäteen voi todeta vain että kaikesta oppii. Kuten jonkinnäköisten referenssien tai suositusten pyytämistä. Itse en kauheesti puhu rakentamista mutta jopa minä tajusin jossain välissä että tyypit olivat täysin pihalla siitä mitä tekivät. Sekään ei helpottanut asiaa että Kari joka on mun oma Puuha Pete oli Suomessa käymässä purun aikana aikaan. Ratkaiseva hetki oli kun laattalattiaa ja sen alta noin 5 cm syvyydeltä purettiin materiaalia pois uutta lattiaa varten. Vähän tuon 5 cm oli laaja käsite ja purkaessa osuivat vesiputkeen. Sitä meinasivat alkaa korjaamaan jesarilla. Pienen neuvonpidon, silmien pyörityksen ja huokailujen jälkeen paikalle saatiin kaveri joka osasi korjata putken kunnolla. 


Olin antanut aikataulun jonka mukaan purku sekä uusi lattia pitää olla valmis sillä olin myös lähdössä Suomessa käymään. Tästä sovittaessa kovasti vakuutettiin “chai, chai, chai” (kyllä,kyllä,kyllä) onnistuu. Aikaa olisikin ollut enemmän kuin riittävästi jos työporukka olisi ollut ajoissa, vähentäneet tupakkataukoja sekä päiväuniaan lounaan jälkeen. Viime tippaan meni kuten olisi pitänyt arvata. Onneksi ystävä otti vastuulleen aamuisin avata ovet sekä ikkunat ja iltaisin sulkea ne jotta lattia kuivuisi. Bangkokissa tein lyhyen pysähdyksen ja kävin Ikeassa suunnittelemassa uuden keittiön. Samalla tilasin, sovin toimitusajan ja samaan pakettiin myös Ikean oman porukan kokoamaan uuden keittiön.


Kuukauden kuluttua palattuamme takaisin Thaimaan kotiin saapui myös keittiö sovitun toimitusajan mukaan. Asennusryhmä ehti tulla vasta parin viikon kuluttua joten tiedossa oli ravintola ruokailuja poikkeuksellisen paljon. Odotellessa tein itse mikrosementistä välitilan, se onnistui paremmin kuin odotin! 
Kun vihdoin asennusryhmä saapui en voi enempää ylistyssanoja sanoa kuinka tarkka, tehokas ja huolellinen heidän työ jälkensä oli. Kertakaikkiaan uskomatonta. 


Termiitti hyökkäys ja keittiöremontti tehtiin kevään 2018 aikana. Olin suunnitellut keittiön uusimista 2022/2023 talveen, nyt se hiukan aikaistui! 
Favourite
picks