Minusta on kiva laittaa ulko-oveen vuodenajan mukainen kranssi. Ongelma valmiina ostettujen kanssa on vain se, että materiaalit mistä ne on tehty ei yleensä kestä yhtä sesonkia pidempään. Tämä koskee luonnon- sekä keinomateriaalista tehtyjä kransseja. Tämä harmittaa monestakin syystä, tulee turhaa jätettä, menee rahaa hukkaan ja vaiva etsiä uusia kransseja monta kertaa vuodessa. 

 

Sain extempore idean tehdä itse kranssin kesken Ikea shoppailureissun. Ikean uudessa Höstkväll-mallistosta löytyy sisä-ja ulkokäyttöön tarkoitettu teko kukkakimppu sekä tekokranssi. Ostin yhden kranssin(12.99€), pari kukkakimppua(9.99€/kpl) ja läpinäkyviä nippusiteitä(2.05€/pussi 25kpl). Koska kaikki materiaali on muovia, valmis seppele on myös erittäin helppo puhdistaa käytön jälkeen suihkun alla. 

Itse sommittelemalla, leikkaamalla oikean pituisiksi kukkien varsia ja kiinnittämällä ne nippusiteillä kranssiin sain oikein kauniin ja toivon mukaan kestävän oviseppeleen syyskaudeksi käytettäväksi. Tekeminen oli helppoa joten jos tämä syyskranssi kestää ehjänä kauden teen myös joulu, talvi, kevät ja kesä seppeleet. 

Aurinkoista syksyä!Favourite
picks